Suojelija luottavainen kisajärjestelyihin

haastelu_alussa

Haastettelun alussa: Pirjo Valjanen, Paula Lehtomäki, Mårten Boström ja Teuvo Lehtinen.

Pauli_Mårten_Teuvowww

Haastettelu käynnissä: Pauli Anttila, Mårten Boström ja Teuvo Lehtinen.

Suojelija Mårten Boström luottavainen kisajärjestelyihin

Maaliskuun 1. ja 2. päivänä asemanseudulla järjestettävien hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkan ja Lumi-Toukola viestin suojelija suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström oli hyvin luottavainen kisajärjestelyihin.

       Suojelijan, Lumi-Toukolan puheenjohtajan Pauli Anttilan ja kilpailunjohtaja Teuvo Lehtisen tapaamisessa torstaina 16.1. puitiin niin kisajärjestelyt, kun Mårtenin tulevaisuuden suunnitelmia.

      Kisajärjestelyissä pientä huolestumista aiheuttaa vain lumi, kaikki muu on hoidettu tai tullaan suunnitelmien mukaan laittamaan kuntoon. Kolmikolla on luja usko siihen, että kelkkamiehet pääsevät lumille ja ajamaan kilpailun tarvitsemat noin 70 kilomerin mittaiset urat suunnistajien sujuteltaviksi. Noin tuhannen kilpailijan tavoite jäänee hieman pienemmäksi, koska harjoittelumahdollisuudet ovat olleet kehnot. Jännittävät kilpailut ovat joka tapauksessa odotettavissa niin SM -titteleistä kuin Lumi-Toukolan voitostakin. SM -kisat ovat ensimmäistä kertaa avoimet ulkomaalaisille ja viime vuoden voittajajoukkue norjalainen Hadeland OL on jo ilmoittautunut osallistumisestaan viestiin eli haastetta suomalaisille riittää.


Mårtenin
sujuvasanaista ja elämäniloista kerrontaa on mukava kuunnella. Mitä jäi mieleen? Ainakin se, että Mårtenin harjoittelu on hyvin monipuolista, avustamassa ovat niin fysiikkatiimi kuin psyykkinen valmentaja, heidän kaikkien välillään vallitsee luottamus. Monipuolisuus on varmaankin ollut apuna siinä, että mestarilla ei ole ollut suurempia loukkaantumisia. Harjoituksia/-kilpailuja on tullut koluttua eri puolilla maapalloa eli matkalaukkuelämä on tuttua. WorldCup kilpailukausi alkaa jo helmikuun lopulla Turkissa, päätavoitetta kohti mentäessä ovat ensin Euroopan-mestaruuskilpailut huhtikuun puolivälissä Portugalissa ja heinäkuun alussa Mårten puolustaa maailmanmestaruutta Italiassa.