Jorkka erikoispitkän matkan SM -hopealle

TAPSA_KARI_09sisa

Tämän vuoden jalkasuunnistusaloittaja Karin ohella SOC:n miehistä ainakin Tapsa, Masa, Mara ja Jorkka ovat mittautaneet osaamistaan kesän 2015 kisoissa. Tähän (29.9.) mennessä Jorkka on ollut menestynein, pitkän matkan SM -pronssi, keskimatkan SM 4., Suunto-Gamesin ja useiden kansallisten voitot… Kuvassa Tapsa ja Kari Sastamalassa 2009.

Erikoispitkän matkan SM:ssä Haminan pohjoispuolen metsissä 18.10. Jorkka suunnisti hienosti SM -hopeaa. Onnittelut!
Eikä kultakaan ollut kaukana – vain 24 sekuntia! Johdettuaan rastille 9 vauhti hieman hidastui… selityskin löytyi:
Tekstiviestissään Jorkka kertoi sijoituksen olleen yllätys, sillä viimeisillä neljällä kilometrillä hän kärsi krampeista.
Hessun sijoitus oli 9. ja Teuvon 40.

Jalkasuunnistuskausi 2015 on nyt päätöksessään ja kohta sukset ulos survaistaan!

SM -yössä Vierumäellä
27.9. Mara eksyli sijalle 55., ilmeisesti yöharjoittelun puutetta!?!

Mara
suunnisti Hollola rasteilla 13. 9. neljänneksi!

Jorkalle
SM -pronssi
jorkalle_pronssi15WWW
Pyötyän pikkutarkassa maastossa 5.-6.9. pidetyissä pitkän matkan SM -mittelöissä Jorkka suunnisti hienosti suomenmestaruus pronssille, Hyvä Jorkka! Huomionarvoista on; Jorkka nousi väliaikojen sijalta 6 hienosti pronssille!
Kisoihin osallistui myös Mara…..hän voitti lauantaina oman karsintalohkonsa, mutta tuli loppujen lopuksi hylätyksi – syynä väärä Emit!? Mara oli keväällä ottanut käyttöön uuden Emitin ja kilpaillut samalla Emitillä koko vuoden, vasta nyt järjestäjät huomasivat numerovirheen; emitin kaksi viimeistä numeroa olivat väärinpäin! Miksi vasta nyt numerovirhe huomattiin, sillä sama virhe on ollut ilmoittautumisjärjestelmä IRMA:ssa koko ajan?!?

Kärjessä olevat ovat järjestään maailmanmestareita tältä tai menneiltä vuosilta joko jalka-, hiihto- ja pyöräsuunnistuksessa, siis ei mikään turha joukko!

1. Veikko Loukonen
2. Tapio Peippo
3. Jorma Karvonen
4. Pekka Kanste
5. Heikki Saarinen

Jorkka voitti Suunto Gamesin molemmat päivät 6.-7.6 Salmissa.
Ja oli yhteistuloksissa suorastaan ylivoimainen – Hyvä Jorkka!


Tapsa
suunnisti Päijät-Hämeen erikoispitkänmatkan mestariksi Seestassa 28.5. Hyvä Tapsa!

Jorkka plaketilla eli ’harmittavasti’ neljäs SM -keskimatkalla Ikaalisissa 24.5.
Rastiväliaikatietojen mukaan kakkosrasti tuotti Jorkalle minuutin pummin ja kariutti voittohaaveet – voittaja oli maalissa 52  ja kolmas 5 sekuntia sekuntia nopeammin!

Tapsan 7. ja Masan 8. kisa Päijät-Hämeen alueen keskimatkan mestaruuskisassa Pukkilan Iilijärven avokalliomaastossa 19.5. meni ’mönkään’ jo ykkösrastilla, jota molemmat haeskelivat ~4 minuuttia kauemmin kuin nopeimmat.
Mikä neuvoksi?

Jorkka jatkoi ylivoimaista voittokulkuaan, nyt (lauantaina 16.5.) olivat vuorossa Eukkorastit. Ei ole Jorkan voittanutta!
Samassa viikonvaihteessa Sibeliussprintissä lauantaina Aulangolla molemmat kisaajamme Masa ja Kari hylättiin!?!
Sunnuntain Sibeliuskirmauksessa Kari onnistui leimauksessa, tuloksena sija 8.

Rajarasteille Joutsenossa 9.-10.5.  Jorkka oli molempina päivinä niin ylivoimainen, ettei ’toiseksi eikä kolmanneksi’ tullut ketään vasta sitten alkoi löytyä muita.
Hienoa Jorkka!

KevätSuunnistuksen ensimmäisenä päivänä 2.5. Kouvolassa Mara kiiruhti sijalle 2. ja Kari sijalle 5.
Toisena päivänä tahti sen kun parani, kehiin astui myös Jorkka, joka heti ekassa kisassaan nappasi voiton, Mara oli seuraava eli komea kaksoisvoitto pojille! Karikin paransi ollen neljäs eli joka kerralla on tullut parannusta!

HYVÄ!!!

FinnSpring’iin Suomusjärvellä 25.4. osallistui Karin lisäksimyös Masa ja Mara.
Kari petrasi sijoitustaan viikkoa aikaisempaan verrattuna selvästi 17/67.  Masa kisasi sijalle 8/21 ja Mara 50/87.

Vuoden 2015 ensimmäisenä nappulatossut kisasuoritusta varten käpäliinsä sitoi Kari. Hän osallistui Siljarasteille Paimiossa vaalipäivänä 19.4.
Kari löytyy tulosluettelosta paikalta 29/52, tästä on hyvä jatkaa eli liikkumavaraa on molempiin suuntiin, toivottavasti suunta on pienempiin sijalukuihin!

→ Kisojen tulosodottelussa katsaus seuraan SOC Asikkala

SOC Asikkala  ’suunnistusosaamisen huippua’  ’kunnossa kaiken ikää’

SOC Asikkala ry on Asikkalassa vuonna 2001 perustettu suunnistuksen erikoisseura. Toiminta on vakiintunut suunnistuksen osalajeihin jalka-, hiihto- ja pyöräsuunnistukseen, mutta vieraita eivät ole monenmoiset kuntotapahtumatkaan.

Liki 50 jäsenestä lähes puolet harrastaa suunnistusta aktiivisesti. Toinen puoli joko seuraa ja kannustaa aktiiveja tai vaan kuntoilee omasi ilokseen. Jäsenkunta on suurelta osin kunnostaan huolta pitäviä ikiliikkujia, mutta mahtuu joukkoon myös yritteliäitä nuorukaisia ja lapsia.
SOC Asikkalan edustajat kilpailevat läpi vuoden ahkerasti kaikkialla Suomessa ja eri puolilla maailmaa, eräänä osoituksena tästä on seuran saavuttamat 143 suomen- ja 50  maailmanmestaruusmitalia.

Kilpailuihin osallistumisten ohella SOC Asikkala on ollut järjestämässä myös arvokilpailuja. Vuonna 2002 järjestettiin televisioitu puistosuunnistuksen maailmancupin osakilpailun Vierumäellä. Vuonna 2012 järjestettiin Päijät-Rastin kanssa pyöräsuunnistuksen SM keskimatka ja -viesti Padasjoella ja samat SM -kisat SOC Asikkala junaili vuonna 2013 Heinolan Metsän Poikien kanssa Vierumäellä. Viime vuonna 2014  hiihtosuunnistuksen SM -keskimatkan ja Lumi-Toukola viestin järjestely Mäntsälän Urheilijoiden kanssa valui vesisateiden myötä sulaan maahan.
Ensi vuonna 2016
SOC Asikkala järjestää yhdessä Lahden Taimen kanssa pyöräsuunnistuksen SM -sprintin ja pitkän matkan.