Etusivu

SOC Räppi

VUOSI 2020

Kulunut suunnistusvuosi aloitettiin jo viime vuoden lopulla Sodankylässä. Olosuhteet olivat erinomaiset.
Heikki, Risto, Esko, Kari ja Teuvo aloittivat kauden toivorikkaana. Palkintosijojakin tuli monelle.
Lunta ei sitten tänne etelään saatu koko talvena. Muutaman kilpailun pääsi Esko kisaamaan tuolla pohjoisemmassa.

SM -kilpailuista vain viesti ja keskimatka saatiin kisattua Haapavedellä. Heikki ja viestimiehet Risto, Teuvo ja Heikki sinnittelivät hopealle.

MM kilpailut pidettiin muistorikkaassa Seefeldissä. SOC oli mukana iskujoukolla jossa huollossa Pepe ja Pirkko. Kilpailijoina Risto, Heikki ja Teuvo. Menestys oli erinomainen H70 sarjassa kaikki kolme mestaruutta.

Sitten alkoi korona runnella Suomenmaata, kilpailu- ja kuntorastikalenterit tyhjenivät. Kesällä kuitenkin päästiin pyörä- ja tossusuunnistusta jotenkin harrastamaan. SM-pyöräsuunnistuksessa Heikki ja Risto ottivat Juhannuksena kaksoisvoiton sprintissä Tampereella sekä elokuussa keskimatkalla Rajamäellä ja päivää myöhemmin myös viestivoiton.

Koko kevät järjesteltiin pyöräsuunnistuksen arvokilpailua, joka erinäisten muutosten ja ”taistelujen” jälkeen oli muotoutunut EM- ja WMMTBO-kilpailuiksi.
Talven lopulla alkanut pandemia vaikeutti koko ajan järjestelyjä ja ilmoittautumisia. Heinäkuun alussa näytti siltä, että kisat päästään kuin päästäänkin pitämään.
Korona kuitenkin aiheutti sen, että ulkomaalaisten tulo kisoihin suuresti estyi. IOF päätti muutamaa viikkoa ennen ettei mestaruusarvoa kilpailuille myönnetä.
Meillä oli vaihtoehtona peruuttaa kilpailut tai pitää ne kansallisina. SSL onneksi myönsi pikavauhtia erikoispitkän SM-kisat, joissa koko jäsenistö oli tavalla tai toisella mukana.
Järjestelyistä saimme kiitosta roppakaupalla. Se tietysti lämmitti vaikka taloudellinen tulos jäi ennakoitua vaatimattomammaksi, onneksi saatiin kuitenkin hiukan kahisevaa kassakirstuun.

Tossupuolella kansallisissa ainakin Mara, Teuvo, Masa, Risto, Kari ja Jorma ovat pärjäilleet vaihtelevasti.
Syksyn arvokilpailuissa mitalille pinkoi Masa sprintissä, talvi-/ pyörämiehemme Heikki voitti sekä yö-, että erikoispitkän mestaruudet.

Syyskokouksessa palkittiin menestyneitä, muisteltiin kulunutta ja päätettiin hakea SM kilpailuja Heinolaan kesäkuuksi 2022.

Nyt harjoitellaan seuraavaa kautta varten ja toivotaan, että päästäisiin vähitellen palaamaan normitilanteeseen – kunnolla kuntorastelle ja kisaamaan, lenkillehän saa nyt vielä itse kukin vapaasti kirmata!

Tukijoista kiitos erityisesti Hämeen Rahtipalvelulle ja LinnaSteelille!

—–

VUOSI 2019


puheenjohtajan katsaus:
Kauden aloitti Loppiaisena Esko Ylitorniolla kärkisijoilla ja päätti Jorkka Vantaan Hakunilassa SM-erikoispitkän hopealla.

Väliin mahtuu paljon onnistumisia.

Hessun maailmanmestaruus hiihtosuunnistuksessa Ruotsin Piteåssa, kaksi pyöräsuunnistustuksessa Saksan Rabenbergissä ja siellä pari muutakin MM-mitalia, jalan SM-erikoispitkän mestaruus ja kaksi SM-mitalia pyörällä. SOC:lle hiihtosuunnistusviestien SM-kullat normaalimatkalla ja sprintissä, Masan ylivoima SM- sprintissä ja Riston SM-kulta pyöräsprintissä.
Pääsin itsekin Piteåssa MM-kullan ja Rabenbergin polkusyhyriköissä himmeämpien mitalien makuun,

MM Riikassa käytiin toteamassa, että erään kulkureitin lukitus sprintissä sai aikaan lähes kaikkien sarjojen hylkäämisen ja pärjätäkseen maastomatkoilla – harjoittelua on hieman petrattava.
Seinäjoen SM-pyöräviestin kummallisuuksiin kuului, että H140 sarjan kaikki 9 viestijoukkuetta hylättiin!

Numerolapun ja kartan kanssa on nähty myös Kari, Pepe, Eeva, Eero, Juha

ja numerolla tai ilman jäsenistö on uskoakseni runsaasti osallistunut rasti- ja juoksutapahtumiin.

Tulevat MM kilpailut – jotka järjestämme yhdessä Lahden Taimen kanssa – ovat vaatineet jo paljon työtä lupien ja karttojen teon vuoksi. Saksassa kisailun yhteydessä katseltiin järjestelyjä myös oppimismielessä, jotta emme tee ainakaan samoja virheitä – toivoakseni emme virheitä lainkaan – omissa MM-kilpailuissamme ensi vuoden syyskuussa.

Ylimääräistä huolta on aiheuttanut IOF:n kielteinen suhtautuminen suomalaisille tutun emiTagin käyttöön.

Yritämme kovin saada asiaan päätöksen, jotta tulos olisi meille myönteinen!

Olemme saaneet uusia jäseniä Heinolasta – Ritva, Hannu ja Juha tervetuloa seuraan!

Syvä kiitoskumarrus jälleen tukijoitamme Hämeen Rahtipalvelu, LinnaSteel, KJ Tiihone, Start ja näiden hankevastaaville Anja, Kari ja Pepe sekä kaikille ahertajille! Ilman tätä meillä kilpailijoilla olisi hankalampaa.

Nyt odotetaan talven tuloa ja varrotaan Joulua sekä siirtymistä Uuteen Vuoteen 2020 – pääsemme näyttämään, että me kaikki olemme maailmanmestareita myös kisajärjestelyissä ja jokainen soccilainen voi rintaa röyhistäen sanoa ”olemme suunnistusosaamisen huippua”!

Vuosi 2018
Oheisesta puheenjohtajan Joulutervehdystä klikkaamaalla pääset ’nauttimaan’ vuodesta 2018

.Joulutervehdys 2018 (2)

2017
Vuoden kulkua kuvaa hyvin puheenjohtajan joulutervehdys

Joulutervehdys

Marraskuinen sää näyttää ikkunasta katsottaessa kauniin lumiselta vast´ikään sataneen lumen peittäessä maan, mutta se lienee vain hetken hurmaa.

Arvokisojen osalta kuluva vuosi aloitettiin MM-hiihtosuunnistuksella Imatralla. Heikki otti molemmat mestaruudet ja Risto sai keskimatkalla hopeaa. Suomessa olemme tottuneet siihen, että kilpailujen järjestelyt ovat ensiluokkaiset. Nyt ja aivan aiheesta kuului melkoista kritiikkiä.
SM:t olivat Mikkelissä, Vetelissä ja Raahessa. SOC:n miehille viestikultaa ja kymmenen muuta mitalia.

Pyöräsuunnistuksen MM:t ratkottiin Ranskassa. Heikki voitti mestaruuden vaativalla keskimatkalla ja sai pronssit sprintistä sekä pitkältä. Risto Pirkon kanssa toimi pienenä, mutta äänekkäänä kannustajajoukkona.
SM-kilpailujen – Kouvola ja Lohja – saalis oli 6 hopeaa ja pronssi.

Maastosuunnistuksen MM-kilpailut olivat Uudessa Seelannissa. Olot olivat haasteelliset ja sairastumisiltakaan ei vältytty. Ainakin tuli rutkasti kokemusta.
Kesä jäi saavutuksiltaan vaatimattomaksi. Monenlaiset sairaudet estivät täyspainoisen kilpailemisen eikä uusi kesäpaitakaan siivittänyt askeleita. Tulevaan kauteen ”Mustia” positiivisesti mukaillen: ”kartta käteen ja suunta kohti uusia elämyksiä”.

Juoksu/muihin tapahtumiinkin on osallistuttu. Ainakin Marja on ollut ”baanalla”.

Järjestimme toukokuussa yhdessä Taimen kanssa kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut. Kaikille seuran jäsenille iso kiitos järjestelyihin osallistumisesta. Teidän ansiostanne kilpailut onnistuivat erinomaisesti ja niistä jäi myös vähän vaivanpalkkaa. Tämä osaltaan mahdollistaa osallistumisen kisoihin ja yhteisiin tapahtumiin.

Toivon ehdotuksia yhteistapahtumista! Uskon, että toive myös toteutuu!
Uusien jäsenten ja naisten aktivoiminen on vaikeaa, mutta ei lannistuta!

Suurkiitos tukijoillemme – apunne on korvaamatonta. Yritetään näkyä palkintokorokkeella.

Kunniajäseneksi nimettiin niin seuran kuin suunnistuksen hyväksi runsaasti työtä tekevä perustajajäsen Harri Kolila.
Suru-uutinen huhtikuussa kertoi perustajajäsenen Jorma Sipilän poismenosta.

Toivotan

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta seuraavan runon sanoin:

Tule Joulu, tuo pehmeää lunta
puiden oksiin hauraisiin.
Joulun rauhaa, kuin suloista unta
tuo mieliimme kiireisiin.

Vuosi 2016 oli ennennäkemättömän menestyksekäs

Viiri_mm_saksawww
Saksan MM hiihtosuunnistuksissa 22.-24.1.2016 miehemme keskimatkan mitaleineen, Eskolla, Hessulla ja ristolla kultaa, Teuvolla hopeaa! Samat mitalit samoin myös pitkällä matkalla pl Esko, jonka matka vei sairaalaan.

Hiihtosuunnistuspärjääminen  MM menestyksen ohella oli voittopuolisesti onnistunutta, suomenmestareita ja mitalisteja olivat Teuvo, Pepe, risto, Esko, Hessu... tarkemmin nettijutuista.

Kesälajeissa jalka- ja pyöräsuunnistuksessa on rastit myös löydetty.  Artikkeleista on luettavissa Jorkan  ja Hessun voitosta, Maran pärjäämisestä, riston ja Masan  MM-menestyksestä Tallinnassa ja muidenkin kiemuroista…
Menestyksen huipensi pyöräsuunnistuksen MM-kisat Liettuan Kaunasissa, jossa Hessu ja risto napsivat kaikki jaettavissa olleet mestaruudet.

SOC räppi sai nuotin ja sivuiltamma sekä youtubesta pääseen kuulemaan ...kuinka Sokki kaikki palkinnot nokki!!!

Vuosi 2015 kohokohdat

parhaalle_skool
Sveitsin MM hiihtosuunnistuksen 2015  menestykselle kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssi kohotetaan malja – oikealla Hessu kaksikertainen maailmanmestari!

– talvi  2014-15
SOC Asikkalan miehet putsasivat MM kisoissa pyödän –  napattiin historiallinen MM kolmoisvoitto (Hessu, risto, Tapani) keskimatkalla. Pitkällä otettiin kaksoisvoitto (Hessu ja Teuvo). Muita matkoja ei ollut! siis Hessulle kaksi MM kultaa, Teuvolle ja ristolle MM hopeaa sekä Tapanille MM pronssi! SUPER HIENOA!
SM kisoista
Hessulle kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssi
Teuvolle hopea ja pronssi
Pepelle hopea ja pronssi
Eskolle hopea
ristolle pronssi
sekä (seuralle) useita läheltäpiti mitaleita! Hienoa!
RUPIVUORI_18
– kesä 2015
kohokohtia:
vierailu Heinolassa – Masan, Maran, Merjan ja Kaarinan tarjoamiset ja teatteriesitys
Hipin sanoittama SOC -räppi
jalkasuunnistajilla oli jalka- ym muita vaivoja. Seuran kivijalka oli Jorkka, hän suunnisti SM -hopeaa erikoispitkällä, SM -pronssia pitkällä ja oli 4. keskipitkällä sekä nappasi useita voittoja kansallisissa.
Mara suunnisti MM kisoissa sprintin sijalle 14 ja napsi kärkisijoja kansallisissa
Masan silmävaivat estivät edelleenkin täysvauhtisen kisaamisen, ulkomailta tuli tervehdyksiä ajoittain
Tapsa kisasi aluemestaruuden
Karin kansallisista voi sanoa ”ei huono”
pyöräsuunnistajat jatkoivat aavistuksen edellisvuotiseen malliin
Hessu leivottiin maailmanmestariksi keskimatkalla, sprintissä hän oli 4. Suomenmestaruudet tulivat sprintistä ja keskimatkalta, SM -hopeaa pitkältä matkalta ja SM -pronssia viestistä. Lukuisia kansallisten voittoja!
Risto oli maailmanmestari sprintissä ja MM -hopealla pitkällä matkalla. SM -pronssi sprintistä ja 4. sija pitkältä,
Pepe voitti suomenmestaruuden keskimatkalta, oli sprintissä SM -hopealla ja viestissä SM -pronssilla sekä pitkällä 9.
Teuvo oli SM sprintissä 9.
SOC_viiri

Ski Orienteering Club Asikkala