4 maailmanmestaruutta

Kovan tuulen ja pakkasen takia peruttua sprintin 23.1. kävimme mutkatien takana kahvilla alueen ’suurkaupungissa, Smoljanissa.

Bulgarian Chepelaressa 21.-26.1. järjestetyissä senioreiden MM-hiihtosuunnistuksissa SOC ylsi neljään mestaruuteen.
Risto voitti kaikki sarjansa matkat – sprintin, keskimatkan ja pitkän matkan. Teuvo hisutteli mestariksi pitkällä matkalla.
Eteneminen otti hengen päälle, sillä kisat pidettiin lähes 1800 metrin korkeudessa. Onneksi matkat olivat tasamaan tallaajille sopivan lyhyet.
Esimmäisen kisan (kuten myös muidenkin) keskimatkan kartta otettiin pyöreästä n 3 cm reiästä ja rullattiin auki – kiire oli saada kartta telineeseen ja päästä tutkimaan reittiä ykköselle. Molemmat kisaajamme eivät noteeranneet puuttuvaa lähtöviiva ja huonosti näkyvää reittiviivaa K:lle, eivätkä siltä puuttuvaa!? rastilippua, joten kartanluku alkoi tietysti tökkiä heti alussa. Risto selvisi vaikeuksien jälkeen ykköselle, mutta Teuvo joutui keskeyttämään.
Toisen kisan lähtöpaikka oli sama, joten lähtökuviot olivat tutut. Teuvo sai omasta reiästään kartan ja maalissa selvisi, että kartta olikin väärä – hylkäys.
Pitkän lähdössä osasimme jo kiireestä huolimatta tarkastaa onko oman sarjan kartta?
Pirkko toimi huolehtivaisena huoltajana majoituksessa sekä kisa- paikalla ja tarvitessa tiedustelijana, niin että voimme keskittyä kulloiseenkin tulevaan kisaan – kiitos!