Ennakkojuttu

Suunnistajassa nro 4 on julkaistu kisojen ennakkojuttu. Tässä tiedottajan Antti Honkosen Suunnistajaan lähettämä juttu lyhentämättömänä.
Hessu_logo_karttawww

Lahden SM–pyöräsuunnistuskisan kartta jo valmiina          14.4.2016
Noususummaa jopa rapiat 700 metriä

Syyskuun alussa Lahdessa pidettävän SM-pyöräsuunnistuksen valmistelut ovat hyvällä mallilla, kertoo kilpailunjohtaja Teuvo Lehtinen. Kartan valmistuminen hyvissä ajoissa on mahdollistanut harkitut ratasuunnitelmat, joista ratamestari Heikki Saarinen kertoo itsekin yllättyneensä, sillä miesten pitkällä matkalla noususummaa kertyy ainakin 700 metriä.

Ratoja jo ennakolta katselleet kilpailuorganisaation jäsenet esittävät kysymyksen ”onko rasteja sijoitettu alas rantapoluille”. – Ei ole – nousua on jo muutenkin riittävästi, vastaa Saarinen ja ratavalvoja Kimmo Köppä vaikenee salaperäisesti. Menestystä monessa suunnistuslajissa saanut kisan nettivastaava Risto Orpana pika-analysoi reittisuunnitelmia: – Ensinäkemältä ja muistikuvissa niin hiihto- kun maastopyöräreissuilta vuosien takaa mainittu noususumma vaikuttaa ylimitoitetulta. Mutta tarkemmassa syynissä pitkää loivaa ja hieman jyrkempääkin mäkeä kyllä löytyy. Toivottavasti muistikuva on siinä oikea, että maastopohja on pääosin kova ja ajettava!

Sprinttiradoista tämä suunnistuksen kokemusasiantuntija pohtii oman sarjansa rataa: – Ykköselle tuo reitti lienee nopein, vaikka siinä on monta risteystä vai olisiko kierto tuolta sittenkin parempi? Sama pohdinta jatkuu läpi koko radan, halu päästä mukaan on kova, mutta osaisinko sittenkään ajaa riittävän hitaasti? Onneksi olen järjestäjä ja siksi en pääse munaamaan itseäni!

Lahden Taimen ja SOC Asikkalan osaava kilpailuorganisaatio pohtii myös miten saada mielenkiintoiseen ja vauhdikkaaseen pyöräsuunnistukseen uusia osallistujia.

Jos mielit mukaan Lahden kisoihin, vielä on kesäkuukaudet aikaa harjoitella ja osallistua ainakin eri kuntorasteilla pidettäviin pyöräsuunnistuksiin; tällöin SM-kisakynnyskin madaltuu, lausuu kilpailutoimikunnan sihteeri ja Lahden Taimen suunnistusjaoston puheenjohtaja Tarja Andelin.

Ski Orienteering Club Asikkala