Sprintti vauhtipäivä

SM-pyöräsuunnistuksessa vauhtipäivä

d21_sprintti
Naisten pääsarjassa Marika Hara on tottunut olemaan muita korkeammalla, jonka toteajina ovat tällä kertaa Ruska Saarela (vas.) ja Eeva-Liisa Hakala.

Lahdessa ensikertaa kisattavat pyöräsuunnistuksen SM-kisat Ahtialan maastoissa keräsivät lajissa ennätykselliset 309 osanottajaa. Sprinttimatkoilla naisten pääsarjassa ei nähty naisissa yllätystä sillä Kooveen Marika Hara uusi 7,8 km:n reitillä mestaruutensa selvällä erolla ahdistajiinsa.

_-h21kisaajawww
Voittaja Anders Blomster ehti niin nopsasti maaliin, että kuvaaja myöhästyi hieman, mutta Asikkalan Raikkaan seitsemänneksi kirineestä Konsta Vanhasesta tai 2 sekuntia hitaammasta Tuomo Lahtisesta sentään saatiin maalikuva!

Mutta miehissä tuli 9,3 km:n reitillä uusi mestari, Trianin Anders Blomster, joskin vain vaivaisen yhden sekunnin erolla Botnian André Hagaan. Blomster epäonnistui heinäkuisissa Portugali MM-kisoissa, mutta nyt kotimaassa tuli vakuuttava ja vauhdikas voitto.

Sunnuntaina ovat vuorossa pitkät matkat, naisten pääsarjassa yli 20 km ja miehillä yli 30 km. Kaikkiaan sarjoja on 25. Kisan päätöshetkillä klo 14-14.30 on Kunnaksen koululta mahdollisuus päästä omalla pyörällä, kypäräpäisenä testata H70-sarjan eilistä sprinttikisan rataa.
Antti Honkonen
tiedottaja
antti.honkonen[at]hotmail.fi, +358405295283

Ski Orienteering Club Asikkala