Tossuilla koreasti…

Teuvo suunnisti hienosti Turkissa Antalyan suunnistusviikolla, 5 päivän kisassa hän oli kaksi kertaa ykkönen, ollen lopputuloksissa toinen. Tepu toi kisaan jännitystä aivan viimeiseen asti ->siitä kuka lopulta voittaa. Masan tavoin Tepu näyttää pitävän ulkomaan suunnistuksissa SOC:in varmasti kärkisijoilla ja palkintopallilla. Hyvä Tepu!!

SM-erikoispitkä suunnistettiin 15.10. Jämsässä Hessu (MU) oli kahdeksas ja Mara kahdeskymmenes.

Syyskuun 24. tarvittiin otsalamppuja , kun SM:t ratkottiin AnttolassaHessu (MU) oli yhdeksäs.

Manse-päivän suunnistuksessa 25.9, Masa kirmasi paikalle neljä!

Juuri päättyvissä 11.9. klo 14.25 SM-viesteissä Kalvolassa SOC Mara, Jorkka ja Tepu  eksyilivät sijalle 11. Ylivoimaisen voiton otti Juva, joka kuukausi sitten vielä hävisi pojillemme.
Tulosseurannan johtopäätös: yllättävän isot erot!
Oliko kartta vaikeasti tulkittava, sillä monet nimekkäätkin suunnistajat viipyvät maastossa luvattoman kauan?!

Mara taustalla pinkoo karsinnan loppusuoraa!

Kuvassa keskimatkan SM-rata Kytäjällä 10.9.2022 Mara suunnisti kymmenenneksi. Hessu (MU) löytyy sijalta 20.

Ylämaalla 3.-4.9. ratkottiin pitkän matkan suomenmestaruudet. Hessun (MU) urakointi palkittiin SM-hopealla.  Mara oli 23.

Jämsänkoskella 27.8. järjestetyissä Karjalan liiton mestaruukisoissa Tepu suunnisti 70- sarjan mestariksi. Onnea Tepu! Hän päihitti  samalla radalla 75 sarjan maailmanmestarin Loukosen Veikon 9 minuutilla!

Päijät-Hämeen aluemestaruuskisat pidettiin 13.8. Kouvolan Kuuksossa  Mara nappasi hopeaa ja Teuvo oli kuudes.

Päijät-Hämeen aluemestaruudet keskimatkalla ja viestissä kisattiin 7.8. Jaalassa. Tepu suunnisti mestariksi, Jorkka oli hopealla, Teuvo viides ja Mara kuudes. Juha – hyl.!
Samanpäivän viestissä Tepu/Mara nappasivat mestaruuden – Hienoa SOC! Tässä Tepun komentti ”[20.52, 7.8.2022] Tepu: Totuus viestistä…3 osuudelta tultiin Juvan kanssa yhtäaikaa toiseksi viimeiselle rastille. Minun emittini ei vilkkunut ja luulin että emitti oli sammunut, eikä mulla ollut lappua .Juoksin maaliin ja hain lapun, kun tulin rastille oli järjestäjä vaihtamassa rastin emittiä. Sain oman emittini vilkkumaan uudella rastin emitillä. Siihen meni 2,5 min. Mara ratkaisi voiton meille voittamalla viimeisellä osuudella Italiassa MM 3. Hyyryläisen, joka oli eksynyt perusteellisesti.
[20.55, 7.8.2022] Tepu: Järjestäjä pahoitteli virhettä. Sanoivat että mykistynyt Emit oli lainattu naapuriseuralta.”

Tampere suunnistus käytiin kaksipäiväisenä 30.-31.7. Hervannan Suolijärven maastossa. Tepu suunnisti ekakisassa hienosti kolmanneksi aivan SOC räpin sanojen mukaisesti: se on sokki se on sokki, kun kaikki palkinnot nokki…
tokakisaan sopiikin: joskus iskee se eksyjän murheen rauma Kotona kuitenkaan sulle kukaan ei naura…

Perjantaina 29.7. kisattiin Tampere sprinttien kolmas osakilpailu Hervannassa. Tepu kierteli viidenneksi, Masa hylättiin koska rastin 16 leima puuttui!

Fin-5 kisatiin 12.-17.7. Orimattilassa, Lahdessa ja Hollolassa.
Sokkilaisista tossusuunnistajista vain Mara osallistui
– sijat 1., 29., 32, 9. ja 9. Yhteistuloksissa hän oli 8.
Hessu kisaili vain kahdessa viimeisessä
– joissa sijat eka ja toka!

Hämeenlinnassa 15.6. kisattiin toinen Wanaja sprintti. Masa oli 8. ja Teuvo 11.

Jorkka viestitti: Olen könyny jopa pari starttia Veve ja Joku. Meno on verkkaista hitaan sykkeen ja ehkä iänkin takia. 

Masa kisaili neljän osakilpailun sprinttikisoissa Puolassa 2.-5.6.
E1:ssä kolmas
E2:ssa toinen
E3:ssa kolmas
E4:ssä toinen
KOKOnaiskilpailussa sija YKKÖNEN

5.6. Särkänniemi sprintissä selitysten kera Risto oli kolmas ja Pirkko viides. Oppia tuli ihan yllinkyllin – toivottavasti muistaa tarvitessa hyödyntää!

Siilinjärven Kasurilassa 29.5. Tepu jatkoi erinomaista suunnistusta – taasen toinen. Hyvä Tepu!

Kuopio Gamesissa 28.5. Puijon
rinteillä Tepu taituroi kakkoseksi mestarisuunnistala Ensio Lakasen jälkeen!

S
uonenjoella Vasaman kevätkansallisissa Helatorstaina 26.5.  Tepu suunnisti ykköseksi.


Kangasniemellä
 Kalske järjesti sunnuntaina 22.5. kaksi keskimatkan kisaa.
Mara voitti molemmat koitokset. Tepu oli aamupäivällä 8. mutta joutui iltapäivän kisan keskeyttämään!
Tässä aamupäivän tuloslista

Kuva Pirkko Savolainen.
Pirkko karsinassa rastilla 8. Kuvaaja Tommi Hakuli.

SM-sprintti kisattiin Jyväskylässä 15.5. Aamun karsinnasta A-finaaliin tiensä selvittivät Teuvo, Tepu, Mara ja Risto. B-finaaliin joutuivat Masa ja Pirkko, kummaltakin jäi rasti 6 väliin.
Iltapäivän A-finaalissa Risto nappasi SM-pronssin. Tepu oli 10. ja Teuvo 11. Maralta puuttui 9. rastin leima = hylkäys , B-finaalissa Pirkko ja Masa olivat ykkösiä. Masa olisi ajallaan ollut 6. A:ssa, jossa Tepu menetti pronssi/ tai ainakin sijan 4 eksyttyään jo ykkösvälillä häviten parhaalle 1:43

Risto karsinnan rastilla 3. Kerrankin oli leppoisaa edetä ja leimata rauhassa, kun tiesi varmasti pääsevänsä jatkoon, kun kilpailukortista löytyvät leimat, eikä oikaise kielletyn tien poikki. Kuvaaja Tapani Huovila.


—–

KevätSuunnistuksessa Kouvolassa 7. -8.5. ekapäivänä Mara oli neljäs ja Masa 11. Toisena päivänä Mara oli 7. ja Masa 8. Yhteistuloksissa Mara oli sijalla 3 ja Masa 4.

Pirkko ja Risto Päijät-Hämeen aluemestareiksi, Masalle hopeaa Kirkkonummella 4.5. kirmatuissa sprintin mestaruuskilpailuissa. Kisat olivat samalla Uudenmaan mestaruuskilpailut ja avoimet myös muille.
Kokonaiskisassa Risto oli 4. Masa 7. ja Pirkko 8.

Espoosprintissä Matinkylässä 30.4. kisattiin aamu- ja iltapäivällä.
Tulokset ap – ip -yht
Pirkko 18- 14 – 14
Masa 5-5-5
Teuvo 13-11-10
Risto 16-1-4


Askola 24.4. osin luminen maasto. Hessu oli toinen häviten kisan jo ykkösvälillä yli 3 minuuttia hitaammalla etenemisellä. Masa oli 35 häviten ykkösvälillä vielä lähes 10 minuuttia enemmän kuin Hessu. Pirkko totesi olikohan ottanut väärän kartan?! Ilmeisesti väärä kartta oli myös jollain muillakin väleillä!!!
Kuvassa aamupäivän rata, ei kovin vaikea, lunta ja jäätä sisäpihoilla. Kävin Pirkon kanssa ottamassa tuntumaa sprinttiin Masalta saadulla aaamupäivän kartalla.