Juoksusuunnistus…

Masa kävi joulukuun alussa suunnistamassa Madeiralla, kaupunkisprinttiä ja maastosuunnistusta, kuva maastosta: rasti aukon kulma!
Masa kävi napsimassa ylivoimaiset voitot Venetsiassa! Hyvä MASA! Ykkösvälillä jo…mistä meet??
Kolmas kisa; vielä ajalla 48 min eli 16 min häviöllä Tepu olisi ollut yhteiskisan NUMBER 1
Tepun loppukiri puree
Masa on ollut Ranskassa Charente-Maritem suunnistuksessa 26.10 – – ja ollut yhdessä kisassa EKA ja toisessa 8.
Tepu on paraillaan (2.11.) Turkissa ja voittanut ylivoimaisesti kaksi kisaa ja vielä on pari kisaa suunnistamatta – odotellaan voittoja!

Kouvolan Suunnistajin  15.10. Valkealassa järjestämällä SM-erikoispitkällä matkalla Hessu (MU) oli hienosti SM-hopealla (sama mitali myös pitkältä matkalta) ja Mara sijalla 26!
Katseet on suunnattu alkavaan hisukauteen –  ensi vuoteen!

Lontoon Ciy Racessa Masa numero 1.

RiSun 75 vuotiskilpailussa 5.9. Masa suunnisti YKKÖSEKSI!

SM-pitkä matka suunnistettiin Enossa 3.9. Hessu (MU) näytti osaamistaan myös tossut jalassa suunnistamalla SM hopealle!

Sopotissa Masa kisaili kolmena päivänä  1.-3.9. ja näytti suunnistusosaamista kanssakilpailijoilleen!

Eka päivänä VOITTO, ja viidentenä päivänä MAALISSA!
Tässä kuvassa 5 parasta. Kaikki unkarilaiset ovat maansa rankingissa kuulemma 6 parhaan joukossa. Mun ranking tänä vuonna juuri nyt 100. Tosin olen ollut vain kahdessa kisassa.

—————————————————————————————————————————————————-

Masa on suunnistamassa Saksassa Bavarian 5 päivän kisoissa 29.7. – 2.8.
Ensimmäisessä kisassa hän oli 2 ja toisessa 3.
Myöhemmin lisää tietoja… 3:nessa sijoitus oli 5.
Tänään Masa nappasi Bavarian 4. osakilpailun voiton – hyvä Masa! Yläkuvassa kartta, juoma(palkinto) sekä lahjakortti paikalliseen kristallikauppaan!  Bavian 5. päivänä Masa suunnisti sijalle 3. Yhteistulospisteissä – jossa huomioitiin 4 kisaa – Masa sijoittui toiseksi. Hyvin suunnistettu vaikka ekakisan jälkeen jalkaa operoitiin.

Tykkimäki sprintti oli Päijät-Hämeen mestaruuskilpailu. Teuvo ja Pirkko suunnistivat MESTAREIKSI – hienoa! Mara ja Risto jättivät yhden rastin leimaamatta- hylkäys:

Päijät-Hämeen sprittimestaruudet ratkottiin Tykkimäki sprintissä 30.7. Teuvo ja Pirkko suunnistivat mestareiksi – Hyvä Teuvo / Pirkko!
Mara
ja Risto hylättiin, molemmilta jäi yksi rasti leimaamatta. Iltapäivän metsäsprinttiin osallistui Mara, löysi kaikki rastit ja nappasi toisen sija!

Rikelirasteilla suunnistettiin Taipalsaarella lauantaina 29.7. kaksi keskimatkan kisaa.
Ensimmäisessä Mara oli kolmas ja paransi toisessa ollen toinen. Hyvä Mara!

Huittisissa 22.7. Lauttakylän Lujan 100-vuotis juhlasuunnistussprinteissä Masa kiisi ap:n sprintissä (kartta) ja ip:n metsäsprintissä kummassakin toiseksi.

Tepu suunnisti Sumiaisissa Sisä-Suomen rastipäivillä 14.-15.7. kumpanakin päivänä sijalle 7.

Masan YLIVOIMAA Fin-5 sprintissä 28.6. Tampereella Masa oli ylivoimaista ylivoimaisempi – yli 2 min voitto.
Seuraavan päivän keskimatkalla hän taiteili sijalle 4. Hyvä Masa!

19.6. Masa viestitti
Moi

Espanjan viikonloppu kisailtu. Lauantain kisoissa ylin sarja M55. Aamupäivällä metsäkisa paikallisessa  mäntymetsässä, hyvä näkyvyys, ei paljon aluskasvillisuutta, vähän risuja. Sijoitus 3! Ip mielestäni erittäin hyvä sprintti. Tein alussa pahoja virheitä, kun en katsonut rastimääritteitä. Kakkoselle juoksin ison tien ohi yhdeksikön kautta ja pussin perälle aitaukseen. Kolmoselle ylämäkeä vasemman kautta. Vitoselle oikealta väärälle puolelle aitaa. Tämän jälkeen ymmärsin ratamestarin kujeet ja loppu sujui ilman suurempia virheitä. Silti sijoitus 4. Lauantain kisoista en ole löytänyt tuloksia netistä. Sunnuntaina City race omassa sarjassa. Ennen lähtöä oli tummia pilviä ja sateen uhka. En ottanut silmälaseja. Ilma kirkastui ja lopulta paistoi aurinko. 1:4000 kartalta oli vaikea hahmottaa  portaita, pääseekö läpi. Piti pysähtellä ja tarkistaa luupilla. Lähdössä en hahmottanut muurissa olevaa aukkoa ja menin vasemman kautta jyrkkiä portaita alas läheltä maalia. Kisa jälkeen kävin katsomassa muurin aukon. Samalla huomasin, ettei 1 rastin et puolella olevaa aukkoa ollut ,vaan rakennus oli yhtenäinen. 14 rasti oli vähällä jäädä taas  väliin. Olin menossa jo isot tietä rastille 15, kun katsoin edellisen rastin numeron. Kiersin takakautta rastille 14. Meitä oli kaksi kilpailijaa, aika 28.57. Ranskalainen hävisi 12 min. Kisat olivat aika vaatimattomasti järjestetty. Lähtöaikoja ei näkynyt kuin kisapaikalla ja tuloksia vain järjestäjien koneelta. Lauantain ip sprintin lähtö myöhästyi 40 min. Kisat jatkuu juhannuksena Portugalin puolella.
——————————————————————-

Sokkilaiset Porvoon Jukolassa 2023 18.6.23

Hienosti sujui suunnistus, kaikki paransivat joukkueensa sijoitusta!
lähti sijalla /tuli sijalla/ sijoitus osuudella /osuusaika

3. osuus Mikko 1499 1458 1397 3.33.02
4. osuus Tepu    701    617   526 1.31.23
4. osuus Esko  1476 1444 1208 2.07.55
5. osuus Hessu  449   448   589 1.45.40
7. osuus Juha (ei tietoa 6.osuus hylkäys) 1084 2.57.07

——————
11.6.
Teuvo oli seikkailemassa Helsinki O-gamesin toisena päivän: 2. rastin suuri ja 7. + 8. rastin suurehkot pummit pudottivat hänet sijalle 16.
Klikkaamalla pääsee Liveloxissa H75 sarjan rataan ja liitteessä on kärkipään tulokset!

https://www.livelox.com/Viewer/Helsinki-O-Games-pitka-matka/H-75?classId=616873&tab=player


https://sites.google.com/view/slantviesti/etusivu

 


IcePower Tampere 9.-10.6.
Perjantain kisassa Masa löytyy paikalta 7. seuraavana päivänä parannusta sija 2.

LuumäkiRastit 4.6.
Mara kiirehti toiseksi ja Masa sijalle 4.

Kisat olivat mielenkiintoiset. Ilmat suosi. Ei harmita yhtään, että tuli alussa mokailtua. Sain hyviä sprinttihajoituksia uusisa maastoissa. Iloinen olen siitä, että Slantin Teuvo pääsi boodiumille. Parin vuoden päästä hän siirtyy M75 sarjaan ja on silloin kova tekiä, kun oppii sujuvan suunnistuksen. Juoksuvauhti kyllä riittää vanhalla mailerilla.
Masa

Tässä Masan reitinvalinnat, rastinumero keltaisella pohjalla, valittu reitti KIRJAIMELLA, parasaika 0 tai tappiosekunnit +..
selostus liittyy allaolevaan Kari Sanen analyysiin.
1 B +7 hidas alkukiihdytys, tutustuminen rataan 2 C +4 aukio täynnä autoja
3 D 0 4 A +3 5 B +7 putkikaide, hidas ylittää 6 A +8 luin seuraavia välejä  7 A 0 8 C +27 hain aukkoa liian aikaisin, en mennyt heti aukiolle 9 B 0 10 A +1  11 A +4 12 A 0 13 B + 35 huono valinta, en hahmottanut vasemman kiertoja, ehkä 3000 kartta olisi auttanut. Ensin jyrkät portaat alas, sitten huonoa sorapolkua tielle ja lopuksi ylämäkeä. Ylämäet ovat minun heikkouteni.  14 A +6 ylämäki M A +11 takkiin Tepulle.

Hei kaikki
Masa on juossut sprinttiä Pomorzessa Puolassa.  Analyysi viimeiseltä etapilta 4 on osoitteessa

http://www.sprintroute.info/reitit/

Samalla voi kokeilla SprinRouten katseluohjelman (Viewer) uutta ominaisuutta, jonka avulla voi katsoa, miten paljon on juossut ”liikaa” eli laskea oman reitin ja lyhyimmän reitin pituuseron. Toisaalta on aina syytä muistaa, että lyhyin reitti ei ole välttämättä se nopein reitti.

Masa voitti komeasti viimeisen osakilpailun ja olisi varmasti kuitannut kokonaiskisan voitonkin, mutta toisella etapilla yksi rasti jäi harmittavasti käymättä.

Pomorzon sprintticupin tulossivu aukeaa täältä. Sieltä löytää myös muiden etappien kartat ratoineen (Livelox) http://umkskwidzyn.pl/wyniki-results-2023

ystävällisesti / best regards

kari

Lisäksi Malisen Jouko kommentoi juttua
Hei ja kiitos Matille ja Karille raporteista / analyyseista! Pomorzassa palattu ’perussprintteihin’ viime vuotisten luolakokeilujen jälkeen. Luolat oli elämys vaikka siinä oli omat riskinsä eikä se ollut sprinttisuunnistusta. Nuo perussprintit voi näyttää pöydän ääressä helpoltakin, mutta niin kuin Matin kertomuksista ilmenee niin kisavauhdissa 1:4000 mittakaavalla paikanpäällä tilanne näyttää vaativammalta. Neljä kisaa tiiviiseen tahtiin lisää myös haastetta fysiikkaan ja sen myötä kartanlukuun! 

Mukava näitä karttoja oli katsella ja jännittää Matin suorituksia – taas oli vauhtia ja vaaratilanteita. 

Aika monet oli Öjbergetillä SM-keskimatkalla toisenlaisissa haasteissa. Kivikkopohja ja peitteisyys teki finaaliradat hyvin vaativiksi. Ikäsarjoissa virheitä tuli ja silti saattoi mitalille päästä – 4min virheillä jäi mitali 13s päähän?. T. JoukoM

—–

Karkkirastit 20.5.
Masa suunnisti Karkkirasteilla seitsemänneksi!

Kevätsuunnistus Kouvolassa 13.-14.5.
Lauantain keskimatkalla Mara taiturio sijalle 3. Sunnuntain lynennetyllä keskimatkalla Masa suunnisti kakkoseksi. Mara löytyy paikalta 5. ja yhteistuloksissa paikalta 2.

EspooEsprint 13.5.

Aamupäivän sprintissä nopeimman ajan suunnistanut Masa ja kolmanneksi kirinyt Teuvo hylättiin, Masalta puutui leima kolmoselta ja Teuvolta kakkoselta.
Iltapäivällä kisasi vain Masa – oli toinen 2 sekuntia Kari Sanea perässä.

Teuvo kirjoitti:

Pitää kait palata vanhaan Emitiin ja pahvilappuun. Kakkosella mielestäni valo vilkkui, samoin kun Peltolalla. Kumpikaan ei saanut hyväksyttyä leimaa.”

Masa kirjoitti:
Hei

Mikä oli ratamestarilla tarkoitus iltapäivän H75 sarjan sprinttiradalla. Kutsussa mainittiin, ”matkat sääntömääräiset” sprinttimatkat (12 – 15min). Voittoaika oli 7.02. Kolmen parhaan keskiarvo 7.04. GPS matka 1,09km. Miksi Espoon Suunnan ratamestarit aliarvostavat meitä 70+ kilpailijoita. Halusivatko he pilkata meitä. Rata vastasi HD10 sarjojen rataa, ei mitään reitinvalinta vaihtoehtoja. Haluamme kuitenkin osanottomaksulle vastinetta, eli riittävän pitkät  reitinvalintaan perustuvat sääntömääräiset radat. Kisa piti olla SM2024 esikisa. Tällaistako on odotettavissa myös ensi vuonna SM kisoissa. Pyydän ystävällisesti H75 radan ratamestaria kommentoivan meille syytä tähän fiaskoon.


 

Teuvo kävi 29.4. Nietoossa eksymässä – > tästä suunta vain ylöspäin!

Masa kirjotti:
”Kävin vappuviikonloppuna 28.-29.4. Italian Anconassa kolme kisaa.
Harmittaa, kun Italialaiset ratamestarit tekevät niin yksinkertaisia ratoja meille 75+. Kaitsun radat olivat paljon parempia, ei kuitenkaan mitään huippua. Ei meillä iän myötä taidot mihinkään katoa, vaikka vauhti hieman hidastuu.”
Ohessa kaksi helpointa  -tosi helppoa!

Masa aloitti Hesassa Stadisprintillä – tuloksiin
http://www.helsinkicityo.fi/

ja
Tepu Turkissa Cappadocia viikolla – tuloksiin
https://www.cappadociaoweek.com/

Cappadocian kuvasatoa Tepu ja Pirjo
Vaikka tällä tynkäkisalla ei ole mitään merkitystä, niin silti voisi vaikka laittaa seuran toimintakertomukseen. Tepu osallistui ensimmäiseen Cappadocia suunnistusviikkoon Anatolian ylängöllä Turkissa. Neljän kisan yhteistuloksissa hopea sija. Voitto Norjaan ja 3. Sveitsiin. Katso alta Tepun selite viimeisen päivän kommelluksista!

Lähdin voittamaan tänään viimeisen osakilpailun sprintin. Mutta kuinka ollakaan sain söhlättyä ylivoimaisen voiton kahteen virheeseen. Ensin rasti 3, kisan helpoin 1 min ja viimeiselle tulon 45 sek. Olin kisan 2. 8 sek. voittajasta. onneksi loppusuoralla varmistin sijani ja voitin kolmatta 5 sek