jalan…

Artikkelikuvassa Tuusulan tuplasprinttiä 28.4. – kuvat ovat Iita Markkasen.

Masa kävi suunnistelemassa Liettua Takas-suunnistukset 22.-24.6. 
Ekassa risukkokisassa sijoitus oli neljäs, toisessa toinen ja kolmannessa kolmas, sama sija yhteistuloksissa.

Uudenmaan Rastipäivät 8.-9.6. Mara hylättiin lauantain kisassa, sunnuntaina sijaluku on 6.

Asikkalan yhteislähtökisassa 6.6. Tepu oli ylivoimainen voittaja. Mara jätti yhden rastin käymättä!

Masa kävi voittamassa Pomorze Sprint Cup’in 24.-26.5.  Kolme (3) ykkössijaa, ekassa toinen / yhteiskisan komea voitto. Hyvä Masa, hyvä SOC!

57. Sisä-Suomen Rastipäivät Saarijärvellä 25.-26.5. kokonaiskilpailun voittaja Tepu, ekapäivänä ylivoimainen voitto ja toisena hakujen jälkeen neljäs. Hyvä Tepu, hyvä SOC!

Tampere-sprintissä 19.5. Teuvo oli kaksoisvoittaja, Masan sijat 5 ja 3. Hyvä Teuvo + Masa, hyvä SOC!
Tepu kävi suunnistamassa Takaniityn kirmauksen Karkkilassa 18.5. tosiaan ’kirmauksen’ – kilometriaika ~15. sijoitus toka! Hyvä Tepu!

Knockout SM-sprinttien lomassa Munkkiniemessä kisattiin ap- ja ip-sprintit. Masa osallistui molempiin sijoittuen niissä kolmanneksi. Pirkko kisasi vain ip:llä ollen 12. Kuvassa Masa hymyilee lähtöpaikalla ja Pirkon leimat tarkistetaan maalissa – hyväksytty!

 

Espoo sprintissä 2.5. Soukassa SOCin miehet ottivat kolmoisvoiton Teuvo – Masa – Risto.
Pirkko oli 15.
—–

Vappupäivänä Lappeenrannassa Masa voitti YLIvoimaisesti aamupäivän lähdön, iltapäivällä poikkeaminen kielletyllä alueella johti hylkäämiseen.

—–

Tuusulassa sprintattiin 28.4.
Aamupäivällä Masa oli toka ja Teuvo 18.
Iltapäivällä Teuvo oli ylivoimainen, Masa kolmas.
Yhteistuloksissa  Masa toinen ja Teuvo 8.

Viikinmäellä 6.4. Masa teki jäljet perässätulijoille!

Portugali Almeida 8.-13.helmikuuta
Pirjo, Tepu ja Masa olivat Portugalin helmikuussa….Masa sairastui heti ekassa kisassa ja on vieläkin sairaana.
Ensin Masan viesti  ja sitten Tepun viestit – eipä käy kateeksi!

Hei

Tällaista tänään. Lämpötila 8 astetta, kova sade ja voimakas tuuli. Lähtökarsinan katokset eivät pysyneet paikoillaan. Lähtöpiste muurin suojassa kilpailukeskuksen vieressä. 7-8 välin lähdin jo vasemmalle, mutta palasin ja menin oikean kautta tunnelin kautta.
Masa

Tepu kirjoittaa…
Täällä ollaan, vettä sataa, + 9 astetta, ei voi hurrata, tänään tutustuminen. Mitenkähän saa kamat kuivaksi.??😀

Tässä tämä päivä, heti 1 rasti ja sitten 3 rasti päin peeeeetä. Lopussa sain viime vuoden maailmanmestarilta apua. Vauhti oli hiljaista , mutta tarkkaa. Piikkilankoja ja kiviaitoja miljoona kpl. Minä. 27/82. Sigurd Dähli oli ykkönen. Masa oli kannustamassa loppusuoralla ja läksi sen jälkeen metsään. Illalla yösprintti.

Tänään oli pitkä matka. Voittajat Tom Karlsen ,viime vuoden maailmanmestari ja Sigurd Dähli myös maailmanmestari tasa-ajalla. Oli helpompaa ja suunnistus onnistui , olen tosi tyytyväinen.

Eilen tulin avokallion reunalle ja päätin etten uskalla mennä siitä alas. Kääntyessäni jalat luisti ja iskin häntäluuni niin, ettei viime yönä tullut oikein uni. Samalla liiuin holtittomasti viettävää kalliota jyrkänteen reunalle ja putosin alas parisen metriä. Tänään juoksu oli tosi hankalaa kun häntäluuta pakotti. Tämän päivän kivikossa löin kehräsluun, nyt hirveä patti, nilkka taipuu huonosti. Mutta eiköhän huomenna kuitenkin viivalle. Tänään lähdössä satoi + 4 astetta ja tuuli. Oh oh, ja vapaaehtoisesti.

Ensimmäistä kertaa elämässä en uskaltanut kiivetä rastille, näin kyllä rastin. , olin jopa 15 m päässä, kuvassa 2 rasti. Yritin monelta suuntaa ja lopulta pääsin . Pystysuorat kalliot olivat todella liukkaita. 2-3 väliä en uskaltanut mennä suoraan, vaan kiersin 4 rastin kautta koko vuoren. Minusta jos tämä oli suunnistusta, niin oli todella vaarallista. sellaista. 3 jälkeen motivaatio 0. Olin 54. 2,8 km aika 1h 10 min. Jorma Aherto 1 h. Ei muuta, huomenna viimeinen kisa, pitkä matka
Niin lisäänpä vielä, 1-2 välillä meni 16 min. Matka suoraan, n.250 metriä.

Ketuille meni tämäkin päivä. En vaan osaa suunnistaa tälläisessä kivikkomeressä. Tänään laskettiin takamuksella useita pystyjyrkkiä seinämiä. Todella monta kertaa pelotti. Mutta ollaan taas kokemusta rikkaampia. Huomenna kotiin.😀

Tepun lähettämiä karttoja (maasto) ja Masan linnake…lue tekstit

——————————————————————-

Madeiran 3. kisa 14.1.
Masa oli laavakivikossa käydyssä 2,9 km kisassa toinen. Joko ukot ovat eksyneet tai eteneminen ollut hankalaa, sillä voittajan aika oli reilu tunti.

Yhteiskisan Masa voitti selvästi – pisteitä 291 toisella 30 pistettä vähemmän. Ekakisassa 10 MIN VOITTO, toisessa vain kolmen!

Tämän päivän kartta liitteenä. 12 min ykkönen. Kokemusta, ehkä Tepu ketterillä jaloilla olisi pystynyt jopa juoksemaan tässä maastossa 50+ kävelivät kivikossa ja liejussa. Tosin tänään paistoi aurinko. Huhdan Tapsa toi minut pois, lähti 6 min. jälkeen.
Masa